Twee gezichten
Het ene moment is iemand je opa, je oma, je vader, je moeder, je broer, je zus, je oom, je tante, je neef, je nicht, je partner of een leerraar, een oppas, een sport coach, sport trainer of een beste vriend of vriendin. Waarmee je gewoon leuke momenten beleeft. Maar zodra de onzichtbare lijn wordt overgegaan door overschrijdend seksueel gedrag of seksueel misbruik. Dan kan het zijn dat de persoon die seksueel misbruik bij je pleegt net voor het moment een ander blik krijgen, een andere oogopslag, een ander gelaatskleur. Het gezicht de persoon veranderd, zodra deze persoon uit is om de seksuele handeling bij je te doen.
De relatie met de persoon raakt verstrengeld tussen liefde en walging. Het is haast onmogelijk om de persoon los te zien van de seksuele daden. Waardoor de kans groot is dat je relatie met deze persoon zoals je die kende verliest, en neemt plaats voor verwringende beelden, herinnering, schuld, schaamte en een geheim.
Met de traumaseksologische modellen kunnen deze twee rollen die zo verweven en verstrengeld zijn geraakt ontwarren. Waardoor je de relatie met de persoon kunt herstellen. En het contact vrij raakt van het seksuele censuur.